Za vstop v spletne šolske učilnice OŠ II Murska Sobota potrebujete veljavni AAI dostop. Na začetku šolskega leta uredimo dostope za vse tiste, ki ga še niso imeli in ga podaljšamo za vse učence naše šole, ki so ga že imeli urejenega prejšnjo šolsko leto. Skupaj z AAI dostopom je vsak učenec dobil tudi Arnesov e-poštni predal. Zato ste v kuvertah prejeli dva lista: enega z AAI dostopom in enega z dostopnimi podatki za e-pošto. Te svoje dokumente skrbno shranite, saj so ključ do učenčeve digitalne identitete, ki jih bo spremljala skozi celotno osnovno šolo, srednjo šolo in na študiju na univerzi.

Učenec lahko vstopa le v učilnice, v katere so ga uvrstili izvajalci (učitelji) posameznih učilnic. Če ne morete vstopiti v katero od spletnih učilnic, za katero ste prepričani, da bi morali dostopati, pišite dotičnemu učitelju – izvajalcu (seznam e-poštnih naslovov).

Več informacij glede AAI najdete v rubriki Pogosta vprašanja za AAI račun in ARNES e-pošto. Za uporabo spletnih učilnic najdete nekaj koristnih navodil spodaj.

Nekaj navodil za delo s spletnimi učilnicami. 

U01 Vpis v spletne učilnice

U02 Spletne učilnice – oddaja naloge

U04 Pogoste težave pri videokonferencah