Dragi učenci,

srečujemo se s popolnoma novo situacijo, ki od nas že drugi teden terja ostajanje doma in kot kaže, se bo ta čas predvidoma še podaljšal. Temu sledi tudi drugačen način dnevne rutine in komuniciranja eden z drugim. Čeprav smo vajeni uporabljati elektronske medije, pa se izkaže, da vseeno ni vse tako preprosto.

Obveščam vse učence, da sem vam na razpolago za odgovore na vprašanja, dileme ali stiske. Za vas sem dostopna preko različnih komunikacijskih povezav, in sicer se mi v prvi vrsti oglašajte preko e-pošte (alenka.gruskovnjak@os2ms.si) in telefonske številke 041 395 760. Za tiste, ki pa računalnikov nimate na razpolago, ne bo nič narobe, če mi pošljete sporočilo na moj Facebook profil.

Vesela bom vsakega odziva, pa četudi mi napišete samo nekaj besed, kako se vam dogaja. Ostanite v kontaktu tudi s svojimi sošolci, sošolkami, tutorji s svojimi tutorandi in na ta način nudite eden drugemu oporo in pomoč, spodbujajte eden drugega k delu in ohranjanju učne kondicije. Če rabite kak kontakt, mi pišite na zgornji e-naslov ali pa me preprosto pokličite po telefonu.

Dragi učenci,
optimizem, prijaznost in dobrota so nalezljivi prav tako, kot virus 🙂 (dr. Kristjan Musek L.,2020). Kakor tudi prijazni nasmeh, ki je svetovni jezik dobrote, kar je moč prebrati na šoli, ob vstopu v pisarno svetovalne delavke, prihajajoč po “obliž” 🙂. Zdaj je priložnost, da se poleg skrbi za zdravje in opravljanje šolskih nalog, ukvarjate s svojimi hobiji, družite in pomagate svojim staršem pri domačih opravilih in po svoji moči doprinašate k zdravim odnosom znotraj štirih stena.

Upoštevajte napotke, ki vam jim dajejo starši, državni voditelji in zdravstveni strokovnjaki!

Na spodnji povezavi imate nekaj poučnih posnetkov za širjenje obzorja  . Gotovo bo kaj od tega pritegnilo vašo pozornost.
https://www.youtube.com/channel/UCFXQvGdCRuP8JJy63aMVNbQ/videos

Ostanite doma, saj je to trenutno najvarnejše mesto za vas. Bodite zdravi!

Vidimo se v šoli 🙂

Vaša svetovalna delavka, Alenka Gruškovnjak

 

Spoštovani starši,

ne bom vam govorila o varnostnih ukrepih, saj to poslušate vsak dan znova in verjamem, da jih dodobra poznate, upoštevate in to kulturo prenašate na svoje otroke. Verjamem tudi, da ste jim v oporo in suport pri nalogah, ki jih prejemajo s strani šole.

Na kratko bi vas obvestila, da sem vam tudi v tem času na razpolago za odgovore na vaša vprašanja, morebitne stiske, dileme…, ki so povezane s šolo in trenutno življenjsko situacijo. Pišite mi na e-naslov, ki sem ga že zapisala v sestavku za učence ali pa pokličite po telefonu.

Med iskanjem zanimivih prispevkov, sem na spletni strani OŠ Ivana Cankarja Ljutomer zasledila zanimiv sestavek z naslovom “KAKO NAJ STARŠI V ČASU HIŠNE IZOLACIJE RAVNAJO Z OTROKI IN MLADOSTNIKI”. Mogoče vam bo v pomoč. Najdete ga na spodnji povezavi: http://test94-sola.splet.arnes.si/files/2020/03/COVID-191-1.pdf

Ostanite pozitivni in ostanite zdravi! Tako boste v prvi vrsti in v največji meri pomagali svojim otrokom, ki vas nadvse potrebujejo v tem času in tistem, ki šele prihaja in prinaša boljše čase.

Pa še pestra izbira zanimivih predavanj za vse nas na spodnji povezavi:
https://maratonpozitivnepsihologije.si/arhiv/

Vaša svetovalna delavka, Alenka Gruškovnjak